Kahvia ja kulttuuria Espoossa
Hyvää asiakaspalvelua, laadukkaita tuotteita ja kulttuuria vuodesta 2015
Olemme perheyritys ja haaveenamme oli ollut jo pitkään perustaa kahvila, jossa itsekin viihtyisimme. Keväällä 2015 avasimme ensimmäisen kahvilamme: Cafe Zocerian Leppävaaraan Läkkitorille.
Hyvä asiakaspalvelu, kahvi, tee ja laadukkaat tuotteet ovat toimintamme kulmakiviä. Asiakkaiden viihtyvyys on meille ensisijaisen tärkeää
Syksyllä 2015 Cafe Zocerian lauteille kiipesi ensimmäisen kerran bändi ja perjantain Live-bändi-illat saivat alkunsa. Myöhemmin ohjelmistoon otettiin myös stand up-illat. Tänä päivänä tapahtumatarjonta keskittyy museoiden tarjoamiin näyttelyihin ja tapahtumiin.
Leppävaaran valopilkku ja historian havinaa Tarvaspäässä
Joulukuussa 2016 Cafe Zoceria valittiin Leppävaara-seuran toimesta Leppävaaran valopilkuksi ja tammikuussa 2017 saimme kunnian tulla valituksi Espoon parhaaksi kahvilaksi Länsiväylä-lehden lukijaäänestyksessä.
Cafe Zocerian historiassa käännettiin uusi lehti, kun laajensimme toimintaamme Akseli Gallen-Kallelan museon historiallisessa pihapiirissä sijaitsevaan Tarvaspään Villa Linuddiin ja Tarvaspää Cafe Zoceria avasi ovensa toukokuussa 2017.
Uusia tuulia WeeGeellä Tapiolassa vuonna 2021
Vuonna 2018 avattiin kolmas kahvila Helsingin keskustaan Aleksanterinkadulle Suomalaisen kirjakaupan toiseen kerrokseen. Kahvilasta tuli suosittu virkistäytymispaikka, jonne oli helppo pistäytyä keskustan hulinasta.
Vuonna 2020 tarjoutui ohittamaton mahdollisuus avata kahvila Tapiolaan näyttelykeskus WeeGeelle ja perusteellisen harkinnan jälkeen päätimme siirtää Aleksin kahvilan WeeGeelle helmikuussa 2021.
Läkkitorin kahvilan toiminta päättyi 12.2.2022 ja toiminta on siirretty kokonaan Tarvaspään ja WeeGeen kahviloihin.
2022 Cafe Zoceria valittiin Espoon toiseksi parhaaksi kesäkahvilaksi Länsiväylä lehden lukijaäänestyksessä.
Mistä Cafe Zoceria sai nimensä?
Perustaessamme kahvilaa meillä oli pohdittuna kymmeniä, jollei satoja nimivaihtoehtoja kahvilalle. Tuntui kuitenkin siltä, että kaikki ehdolla olleet nimet olivat jo käytössä.
Sitten mietimme, miten voisimme yhdistää nimeen myös jotain paikallista kosketuspintaa ja mieleen tuli, että Albergan kartanoa on kutsuttu myös sokerilinnaksi, koska nykyinen päärakennus on rakennettu osin sokerilaatikoissa käytetystä puutavarasta.
Sokeri-sanasta muotoutui sitten väärinkirjoitettu Zoceri ja tuo sana muistutti myös Sakarin (toinen perustajista) Italiassa saamaa nimitystä Zakari. Lisäksi ensimmäinen kahvilamme perustettiin Läkkitorilla sijaitsevaan Galleria-ostoskeskukseen – nimeen lisättiin vielä perään a-kirjain, ja nimi sai viimein muotonsa Cafe Zoceria.
Hauska yhteensattuma olikin, että kun meille tarjoutui mahdollisuus perustaa kahvila Tarvaspäähän, istui Cafe Zoceria nimensä puolesta myös sinne, sillä Akseli Gallen-Kallela osti Tarvaspään puolisonsa Maryn suvulta Albergan kartanon mailta.
Kahvilamme motto on KAHVIA JA KULTTUURIA. Toimintaympäristössämme on tarjolla makuelämyksiä, näyttelyitä ja historiaa.
Joa ja Sakke